Halloweenfest för barnen


Höstens roligaste: Halloweenfest!


Sommarvärmen dröjer sig kvar och skolan har nästan bara börjat - och mina barn tjatar om när det ska bli kallt och mörkt så att de får ha Halloweenfest! Hos oss har Halloween blivit stort - för det är så himla kul och det är en busrolig högtid som infaller precis när man behöver den! Vardagslunken är då i full gång, det är mörkt på mornar och kvällar och det är lite för långt för att börja längta till jul.

Vi brukar samla ihop kompisarna och ställa till med Halloweenfest. En gång om året sätter jag på mig häxhatten och förvandlar mig till häxan Tokfia och så fyller vi huset med konstgjord spindelväv, karvar pumpalyktor och bjuder på spökpizza och en skrämmande rolig skattjakt! Barnen älskar Halloween, och jag måste säga att jag tycker det är en av de roligaste festerna att ordna för barnen. Det är så enkelt och givet med spöken, häxor, vampyrer - och så lite pumpor...

När är det Halloween?


Halloween är det faktiskt alltid den 31 oktober. Vi blandar gärna ihop det med vår svenska Allahelgonahelg som är en sk migrerande högtid och infaller på olika datum. Men Halloween är alltså samma dag varje år. Ofta kommer höstlovet också i samband med Halloween och Allhelgona så det kan vara bra att vara ute i god tid om du vill bjuda in till halloweenfest. Sedan kan man ju faktiskt ha halloweenfest en hel massa andra dagar än just den 31 oktober. Det funkar egentligen att ställa till med Halloweenfest hela oktober och november! Har man ett barn som fyller år på hösten kan man så klart ha halloween. och spöktema på barnkalaset!

Med några Halloweenfester i bagaget har jag sammanfattat mina tips om mat och godis, halloweenkostymer, dekorationer och mycket mer på en egen sida om halloweenfest.

Här hittar du mina tips till Halloweenfesten>>